Šokoladinis ežiukas

Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
cukraus 75 g
vanilinio cukraus 1 pak.
kiaušinių 3 vnt.
druskos 1 žiupsnelis
maltų riešutų 75 g
išilgai skeltų migdolų 50 g
juodojo šokolado 225 g
miltų 75 g
krakmolo 50 g
kepimo miltelių 2 šaukšteliai
razinų (papuošimui) 3 vnt
Paruošimas:
1. Į išsuktą 125g margariną VILNIUS kepiniams įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską ir maltus riešutus. Sutarkuokite 100g šokolado ir įmaišykite į mase.
2. Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, šį mišinį po truputį suberkite į margarino mišinį.
3. Iš tešlos suformuokite rutulį su šiek tiek pasmailintu vienu galu (ežiuko snukiui).
4. Kepkite 1 valandą, 150 laipsnių temp.
Puošimas:
Ištirpinkite likusį šokoladą ir margariną. Šiuo glajumi aptepkite ežiuką.
Nosytės ir akių vietose įspauskite razinas (galite jas pakeisti kitais ingredientais). Skeltais migdolais subadykite ežiuką (vietoj spyglių).

Į spyglius galima idėti iš marcipano suformuotus obuoliukus, grybukus ir pan., taip ežiukas atrodys spalvingiau.

SKANAUS. :)

Panašūs receptai
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.