Margariną VILNIUS kepiniams suminkštinti trinant. Į margariną įdėti 50 g. cukraus pudros, 3 g. vanilinio cukraus, truputį druskos. Viską plakame iki vienalytės purios masės, įmušant 3 kiaušinius, įpilant 30 g. apelsinų sulčių, bei suberiant sutarkuotą apelsino žievelę. Gerai išplakame šią masę ir ją dedame 110 g. miltų ir greitai užminkome tešlą. Tešla turi būti vienalytė, joje neturi matytis riebalų ar miltų gumulėlių. Paruoštą tešlą dedame 30 min. į šaldytuvą. Paruoštoje skardoje konditerinio maišelio pagalba formuojame 6-7 cm. paplotėlius. Kepame 240 laipsnių temperatūroje. Obuolius nulupame, supjaustome grežinėliais, išimame sėklynus. 50 g. pieno ir 1 kiaušinį, išplakame, įpilame 10 g. romo, sudedame likusius 50 g. miltų ir gerai (nepaliekant gumulėlių) išplakame. Įkaitiname aliejuje, obuolius pamirkome tešloje ir kepame. Iškepusius obuolius nusausiname servetėle. 200 g. maskarponės sūrio, 100 g. grietinės, 3 g. cukraus, 1 g. citrinos rūgštelės plakame kol gaunasi kremas. 10 g. želatinos išbrinkiname 100 g. virintame šaltame vandenyje. Spanguoles išsunkiame. Ištirpintą želatiną supilame į spanguolių sultis. Imame paplotėlį, padengiame kremu, uždedame keptą obuolį ir jį taip pat užtepame kremu, vėl dedame obuolį jį papuošiame kremu ir žele. Į lėkštę pilame žele ant jos statome pyragaitį. Lėkštę ir pyragaitį papuošiame šokoladu.