Medaus tortas

Autorius ausrinelis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukrus 150 g
Medus 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Soda 3 arbat. šaukštel.
Miltai 450 g
Grietinė (30 proc. riebumo) 1 kg
Citrinos rūgštis pagal skonį
Paruošimas:
Medų, margariną VILNIUS kepiniams, cukrų ir prieskonius sudėjus į puodą užvirinti. Kai šiek tiek pravės, sudėti "nugesintą sodą" ir išmaišyti. Tada sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Pabaigoje dedame miltus ir gerai išmaišome. Tešla turi būti geros grietinės kietumo. Tešlą dedame į tortinę formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Atvėsusį biskvitą išimti iš formos ir supjaustyti į kuo daugiau plonų dalių.  Iki standumo išplakti grietinę, cukrų ir citrinos rūgštelę. Biskvito lapus pertepti plakta grietine ir dėti į šaldytuvą mažiausiai keturiom valandom. Skanaus!
Recepto istorija:
Senas, bet geras ir "baisiai nuodėmingas" medaus tortas!
Panašūs receptai
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.